25 august, 2009

Trecut-au anii II

Draga prietene al Bucurestiului,

Te asteptam la Muzeul Municipiului Bucuresti din 17 septembrie pana in 04 octombrie 2009 pentru o intalnire cu anii interbelici ai Bucurestiului pusi fata in fata cu zilele noastre in expozitia foto "Trecut-au anii...".

Noi, Asociatia “Bucurestiul meu drag” si Muzeul Municipiului Bucuresti, am adunat la un loc, pentru aceasta inedita expozitie, 63 perechi de fotografii care reprezinta instantanee ale Bucurestiului interbelic refacute in zilele noastre. Detalii la www.orasul.ro.

Fotografiile vechi sunt din arhiva muzeului, cele actuale sunt realizate de membrii Asociatiei “Bucurestiul meu drag”. Nu stiu cum au fost facute fotografiile vechi dar pentru cele actuale a trebuit sa ne urcam in copaci, pe stalpi, pe schele si acoperisuri, sa vorbim cu administratori de bloc, a fost o intreaga aventura ca sa le refacem.

Au participat la realizarea expozitie: Asociatia “Bucurestiul meu drag”, Muzeul Municipiului Bucuresti, Doc Comm, Epson, magazinul FOTO HOBBY.

Curatorul expozitiei: Andrei Birsan Designul expozitiei este realizat de Doc Comm.

Savoarea Bucurestilor de altadata se regaseste in cele mai fine detalii ale imaginilor, fotografiile fiind tiparite folosind tehnica imprimarii pe canvas satinat pentru utilizare outdoor (Epson GS Canvas Satin), cu ajutorul imprimantei Epson Stylus Pro GS600. Imaginile sunt reproduse pastrand acuratetea culorilor, cu gradatii fine de nuanta.

Sponsor: Epson (www.epson.ro), Magazinul FOTO HOBBY (www.fotohobbyshop.ro) Partener media: Radio Romania International (http://www.rri.ro/)

Vernisajul expozitiei va avea loc joi, 17 septembrie 2009, orele 18.00, in curtea muzeului Municipiului Bucuresti.

Cu prietenie, Asociatia “Bucurestiul meu drag” si Muzeul Municipiului Bucuresti

Andrei Birsan presedinte Asociatia Bucurestiul meu drag. 0743.076.255 www.orasul.ro

Despre Asociatia "Bucurestiul meu drag" www.orasul.ro Asociatia "Bucurestiul meu drag" a fost infiintata in anul 2007 propunandu-si ca, prin intermediul fotografiei, sa cultive cunoasterea Bucurestiului si sa contribuie la descoperirea farmecului locurilor, a oamenilor si a traditiilor care l-au construit, care i-au definit spiritul si care interfereaza zilnic cu prezentul nostru. Pe parcursul anului 2009, asociatia a organizat 20 de excursii foto pentru pasionatii de fotografie, publicand pe pagina web www.orasul.ro peste 10.000 de fotografii realizate in aceste deplasari. De asemenea, "Bucurestiul meu drag" a initiat 8 expozitii foto desfasurate in Romania si in strainatate, precum si diverse actiuni caritabile. Detalii pe pagina web a asociatiei: www.orasul.ro.

Despre Muzeul Municipiului Bucuresti www.muzeulbucurestiului.ro La sfarsitul lunii iunie 1921, Consiliul Comunal Bucuresti a aprobat propunerea primarului dr. Gh. Gheorghian de infiintare a „Muzeului Comunal Bucuresti” la initiativa istoricului Nicolae Iorga. Muzeul de Istorie Bucuresti a fost redeschis in localul actual la 23 ianuarie 1959, in ajunul centenarului Unirii Principatelor. Personalitati de seama ale istoriografiei si cercetarii stiintifice au onorat directia muzeului: dr. George Severeanu, arheologul Dinu V. Rosetti, prof. George Florescu, prof, univ. dr. Panait I. Panait, dr. Vasile Boroneant si actualul director dr. Ionel Ionita.

Despre Doc Comm Ambalajeevenimentedelansarecampaniideimaginesimpozioanepromotiipentruconsumatorimaterialepromotionalestanduricampaniidedirectmailwebsiteuribrandingsirebrandingcampaniidemotivareaangajatilorpetrecerianuale

Asa cream noi la Doc Comm atitudini…..atitudini pozitive fata de brandurile si compania voastra. Despre Epson www.epson.ro Epson este lider in productia de imprimante destinate pasionatilor de fotografie si fotografilor profesionisti. Acestia pot avea acces la cele mai recente tehnologii de procesare a fotografiilor digitale si isi pot realiza propria „camera obscura” pentru prelucrarea si imprimarea imaginilor in formate variate, de la 10x15 cm pana la 64 inci. Imprimantele foto Epson care folosesc cerneala UltraChrome™ au o rezolutie de listare de pana la 5760x1440 dpi optimizata pe medii de tiparire adecvate, rezultand imagini clare in culori naturale si gradatii fine, pastrand un echilibru perfect al nuantelor de gri.

Despre FOTO HOBBY www.fotohobbyshop.ro Magazinul FOTO HOBBY cu o vechime de 10 ani, are ca domeniu de activitate comercializarea aparatelor si accesoriilor foto-video destinate atat amatorilor cat si profesionistilor. Cu o oferta foarte bogata de peste 4.000 de repere diferite, aflate in permanenta pe stoc, magazinul FOTO HOBBY, din Bucuresti, Str. Covaci nr.7, se afla in topul magazinelor de profil din Romania.

Niciun comentariu: