28 august, 2009

Nikon 2 ani

A trecut un an de cand mi-am cunoscut profesorii de fotografie Paul si Mihaela Agarici la evenimentul organizat anul trecut de Nikon (Nikon 1 an).
Nici nu stiam cum se va schimba viata mea in bine anul acesta. Am cunoscut niste oameni deosebiti care m-au ajutat sa 'vad' fotografia altfel. Atunci cand apas declansatorul sa ma gandesc bine: vreau sa fac aceasta fotografie si de ce? Apoi, mi-am cunoscut si colegii de clasa foto si mi-au devenit prieteni. Cu bune si rele, suntem ca o mare familie si ne ajutam...
La inceput am avut un aparat Fuji S5600... Nici nu visam ca in mai putin de cateva luni voi fi fericita posesoare a unui aparat Nikon D80 cu primul obiectiv Nikkor AF-S 18-105mm F/3.5-5.6G ED VR (stabilizare de imagine). Si stiti si voi cum este microbul...il iei si nu mai scapi de el (de fapt este asa de bine si esti atat de dependent ca nici nu-ti mai doresti sa scapi de el). Apoi mi-am cumparat un Nikon AF-D 50mm f/1.8 - pentru portrete... asa-mi spuneam. De curand am luat Nikon AF-S 70-300mm f/4.5-5.6 G IF ED VR (stabilizare de imagine).
Sper din tot sufletul sa reusesc sa-mi completez trusa foto intr-un timp cat mai scurt...si asta fara a afecta iremediabil bugetul familiei cu un blitz, un trepied, un fisheye, un ultra-wide si cate si mai cate.
Pana cand voi invata sa fac fotografii cu adevarat trebuie sa ma multumesc cu obiectivele din dotare si sa fiu recunoscatoare ca le am si pe acestea pentru ca altii au avut chiar mai putin la inceput.
Cred ca am vorbit mai mult decat trebuia dar evenimentul a fost frumos si mi-am adus aminte cu drag de inceputul meu in foto...sa spun ca sunt in primul an? Mai am pana sa ma ridic si sa merg drept :).
Va las pe voi sa analizati si sa-mi spuneti daca am reusit sa progresez in anul acesta (in primele pagini ale blogului am niste fotografii de la primele mele incercari - intentionez sa le las acolo pentru a putea face o comparatie).
Numai bine va doresc si sa numai lumina buna!

Un comentariu:

fotomaniacu spunea...

Progresele au fost grozave. Sa mergeti tot asa, sa faceti imagini bune si sa va simtiti bine cu fotografia... bafta maxima!
Aveti niste imagini superbe pe blog si pe unde mai puneti, deja se vede un stil.